De huidige Europese bedrijfsresultaten bevatten volgens professor Duchateau nog de kosten uit de pijnlijke herstructureringen die noodzakelijk waren ten gevolge van de economische terugval als het groeiherstel dat wordt ingezet vanuit efficiëntere productieplatformen.

Een echte kentering in de ondernemingsresultaten mogen we in Europa echter pas verwachten in 2015, wanneer de economie voldoende zal zijn hersteld van haar systemische crisis.

Hierbij moet echter telkens weer gewezen worden op het fundamentele verschil tussen de Duitse en Scandinavische economieën en de rest van Europa, waarbij de tweede groep nog op een aanzienlijke afstand van de eerste volgt op het pad van een houdbare economische groei.

De situatie in de VS is wat dit betreft fundamenteel anders en sluit nauw aan met de Duitse ontwikkeling. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De huidige Europese bedrijfsresultaten bevatten volgens professor Duchateau nog de kosten uit de pijnlijke herstructureringen die noodzakelijk waren ten gevolge van de economische terugval als het groeiherstel dat wordt ingezet vanuit efficiëntere productieplatformen. Een echte kentering in de ondernemingsresultaten mogen we in Europa echter pas verwachten in 2015, wanneer de economie voldoende zal zijn hersteld van haar systemische crisis. Hierbij moet echter telkens weer gewezen worden op het fundamentele verschil tussen de Duitse en Scandinavische economieën en de rest van Europa, waarbij de tweede groep nog op een aanzienlijke afstand van de eerste volgt op het pad van een houdbare economische groei. De situatie in de VS is wat dit betreft fundamenteel anders en sluit nauw aan met de Duitse ontwikkeling. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.