Zoals verwacht, kende Umicore een zeer uitdagend eerste kwartaal waarbij de meeste activiteiten werden geconfronteerd met omstandigheden die zelfs moeilijker waren dan tijdens het vierde kwartaal van 2008.

Een trage vraag in de meeste eindgebruikersmarkten werd verergerd door de afbouw van voorraden doorheen de produktieketen.

De totale inkomsten waren 23 % lager dan in dezelfde periode vorig jaar (9 % lager ten opzichte van het voorgaande kwartaal). De netto-schuld op het einde van maart is met zo'n € 110 miljoen gedaald, voornamelijk als gevolg van de vermindering van het werkkapitaal.

• Advanced Materials: inkomsten daalden met 26 %
• Precious Metals Products & Catalysts: inkomsten daalden met 29 %
• Precious Metals Services: inkomsten waren 9 % lager
• Zinc Specialties: inkomsten daalden met 18 %

Alle business units blijven hun capaciteiten en kosten in functie van de marktontwikkelingen aanpassen, zonder daarbij de belangrijke toekomstige ontwikkelingsopportuniteiten te schaden.

De investeringsprojecten, waaronder een reeks uitbreidingen van de mogelijkheden, waren goed voor zo'n € 45 miljoen tijdens het eerste kwartaal.

Zoals verwacht, kende Umicore een zeer uitdagend eerste kwartaal waarbij de meeste activiteiten werden geconfronteerd met omstandigheden die zelfs moeilijker waren dan tijdens het vierde kwartaal van 2008. Een trage vraag in de meeste eindgebruikersmarkten werd verergerd door de afbouw van voorraden doorheen de produktieketen. De totale inkomsten waren 23 % lager dan in dezelfde periode vorig jaar (9 % lager ten opzichte van het voorgaande kwartaal). De netto-schuld op het einde van maart is met zo'n € 110 miljoen gedaald, voornamelijk als gevolg van de vermindering van het werkkapitaal.• Advanced Materials: inkomsten daalden met 26 % • Precious Metals Products & Catalysts: inkomsten daalden met 29 % • Precious Metals Services: inkomsten waren 9 % lager • Zinc Specialties: inkomsten daalden met 18 % Alle business units blijven hun capaciteiten en kosten in functie van de marktontwikkelingen aanpassen, zonder daarbij de belangrijke toekomstige ontwikkelingsopportuniteiten te schaden.De investeringsprojecten, waaronder een reeks uitbreidingen van de mogelijkheden, waren goed voor zo'n € 45 miljoen tijdens het eerste kwartaal.