Ondanks dat de recurrente bedrijfswinst (of EBIT) met 11% terugviel tot 192 miljoen euro trokken de beleggers zich volgens Geert Van Herck van Leleux op aan de verklaring dat "het resultaat over het hele jaar eerder onderaan de vork van 370 à 410 miljoen euro zal uitkomen" die begin dit jaar door het bedrijf naar voren werd geschoven.

M.a.w. er werd geen winstwaarschuwing de wereld ingestuurd. Gezien de koersval van de afgelopen weken leek het er wel op dat beleggers alvast anticipeerden op mindere resulaten als gevolg van de vertragende wereldeconomie. Immers, Umicore is nauw verbonden met de automobielsector als één van de belangrijkste autokatalysatorenproducenten.

Val van goud- en zilverprijzen is belangrijk

Maar belangrijker nog was de val van de goud- en zilverprijzen. Umicore heeft een bedrijfsdivisie die zich bezighoudt met de recyclage van goud en zilver uit binnengebracht bedrijfsafval. Hoewel deze divisie 21% van de omzet levert, is ze wel goed voor 56% van de recurrente bedrijfswinst.

Ondanks deze gebeurtenissen (lagere wereldwijde autoverkopen en daling van de prijzen voor edele metalen) konden de resultaten vrij goed standhouden.

De afgelopen dagen kregen we een nieuw koopsignaal en de koersreactie van gisteren onderstreepte het bullish karakter van de markt in Umicore aandelen.

Zo viel op dat de recentste bodems niet bevestigd werden door de RSIindicatoren. Vaak een signaal dat een trendommekeer op komst is.

Gisteren ging de koers (al kort) door de recente top van 36,77 euro (20 juli 2012). De lichte terugval na de koerssprong van gisterenmorgen is volgens Van Herck een instapopportuniteit voor een beweging richting de weerstand op 40 euro. Stop-loss is 32,80 euro.

Ondanks dat de recurrente bedrijfswinst (of EBIT) met 11% terugviel tot 192 miljoen euro trokken de beleggers zich volgens Geert Van Herck van Leleux op aan de verklaring dat "het resultaat over het hele jaar eerder onderaan de vork van 370 à 410 miljoen euro zal uitkomen" die begin dit jaar door het bedrijf naar voren werd geschoven. M.a.w. er werd geen winstwaarschuwing de wereld ingestuurd. Gezien de koersval van de afgelopen weken leek het er wel op dat beleggers alvast anticipeerden op mindere resulaten als gevolg van de vertragende wereldeconomie. Immers, Umicore is nauw verbonden met de automobielsector als één van de belangrijkste autokatalysatorenproducenten.Val van goud- en zilverprijzen is belangrijk Maar belangrijker nog was de val van de goud- en zilverprijzen. Umicore heeft een bedrijfsdivisie die zich bezighoudt met de recyclage van goud en zilver uit binnengebracht bedrijfsafval. Hoewel deze divisie 21% van de omzet levert, is ze wel goed voor 56% van de recurrente bedrijfswinst. Ondanks deze gebeurtenissen (lagere wereldwijde autoverkopen en daling van de prijzen voor edele metalen) konden de resultaten vrij goed standhouden. De afgelopen dagen kregen we een nieuw koopsignaal en de koersreactie van gisteren onderstreepte het bullish karakter van de markt in Umicore aandelen. Zo viel op dat de recentste bodems niet bevestigd werden door de RSIindicatoren. Vaak een signaal dat een trendommekeer op komst is. Gisteren ging de koers (al kort) door de recente top van 36,77 euro (20 juli 2012). De lichte terugval na de koerssprong van gisterenmorgen is volgens Van Herck een instapopportuniteit voor een beweging richting de weerstand op 40 euro. Stop-loss is 32,80 euro.