"De waarderingen zijn aantrekkelijk en de kost van kapitaal blijft laag in het begin van de herstelcyclus", zegt Pol Pierret van Axa IM. " We zitten al in een fase met transactievolumes in M&A, vergelijkbaar met 2003 en op basis van de historiek van 9 jaren."

"Bedrijven met gezonde balansen en sterke businessmodellen surfen op de golven van crisis. Bovendien zijn de meeste bedrijven ten opzichte van 2000 gezond", zegt Rik d'Hoest. "De gezonde bedrijven staan als aasgieren aan de kant om hun prooien tegen hapklare prijsjes binnen te nemen."

Umicore

Er wordt opnieuw vluchtig gespeculeerd over een combinatie van Umicore en Solvay, nu het bedrijf heel wat cash ter beschikking heeft. Umicore is bovendien nog door anderen gegadigd. "Umicore heeft een gebrek aan referentieaandeelhouders", zeggen Rik 'D Hoest en Pascale Nachtergaele. "Een grote chemiegroep of materialengroep kan altijd geïnteresseerd zijn om een dominante positie te verwerven in speciale metalenniches en katalysatoren." Ook KBC ziet hier geen graten in. "Nadat BASF enkele jaren geleden al Engelhard overnam, zijn er momenteel nog twee onafhankelijke wereldspelers in katalysatoren en gespecialiseerde metalen: Johnson Mattey en Umicore."

Mobistar

Mobistar staat al geruime tijd op heel wat analistenlijstjes als favoriete overnameprooi. Het bedrijf zou immers ooit wel eens in het vizier van meerderheidsaandeelhouder France Telecom komen. Een overname door sectorgenoot Telenet wordt eveneens naar boven gehaald. "De combinatie van hun activiteiten met zowel telefonie, mobile telefonie, internet en digitale televisie zou strategisch gezien geen slechte zet zijn", luidt het. Grootste hinderpaal voor een overname: France Télécom is meerderheidsaandeelhouder van Mobistar met 52,9 %."

Ken Van Weyenberg

Lees het volledige dossier met 25 overnameprooien in Trends-Cash nu donderdag.

"De waarderingen zijn aantrekkelijk en de kost van kapitaal blijft laag in het begin van de herstelcyclus", zegt Pol Pierret van Axa IM. " We zitten al in een fase met transactievolumes in M&A, vergelijkbaar met 2003 en op basis van de historiek van 9 jaren." "Bedrijven met gezonde balansen en sterke businessmodellen surfen op de golven van crisis. Bovendien zijn de meeste bedrijven ten opzichte van 2000 gezond", zegt Rik d'Hoest. "De gezonde bedrijven staan als aasgieren aan de kant om hun prooien tegen hapklare prijsjes binnen te nemen." Umicore Er wordt opnieuw vluchtig gespeculeerd over een combinatie van Umicore en Solvay, nu het bedrijf heel wat cash ter beschikking heeft. Umicore is bovendien nog door anderen gegadigd. "Umicore heeft een gebrek aan referentieaandeelhouders", zeggen Rik 'D Hoest en Pascale Nachtergaele. "Een grote chemiegroep of materialengroep kan altijd geïnteresseerd zijn om een dominante positie te verwerven in speciale metalenniches en katalysatoren." Ook KBC ziet hier geen graten in. "Nadat BASF enkele jaren geleden al Engelhard overnam, zijn er momenteel nog twee onafhankelijke wereldspelers in katalysatoren en gespecialiseerde metalen: Johnson Mattey en Umicore." Mobistar Mobistar staat al geruime tijd op heel wat analistenlijstjes als favoriete overnameprooi. Het bedrijf zou immers ooit wel eens in het vizier van meerderheidsaandeelhouder France Telecom komen. Een overname door sectorgenoot Telenet wordt eveneens naar boven gehaald. "De combinatie van hun activiteiten met zowel telefonie, mobile telefonie, internet en digitale televisie zou strategisch gezien geen slechte zet zijn", luidt het. Grootste hinderpaal voor een overname: France Télécom is meerderheidsaandeelhouder van Mobistar met 52,9 %." Ken Van Weyenberg Lees het volledige dossier met 25 overnameprooien in Trends-Cash nu donderdag.