Vanmiddag werd bekend dat Istithmar World, het Dubai sovereign wealth fund, in het kader van een reorganisatie geen investeringen meer doet. Over een periode van tien jaar investeerde dit fonds meer dan 25 miljard dollar. Wanneer het fonds aandelen gaat verkopen, kan dit ook onder de beurskoersen onder druk zetten.

De Brusselse beurs sloot eveneens hoger, de BEL 20 boekte een winst van ruim een kwart procent en houdt zodoende goed stand boven het niveau van 2450. De industrials Bekaert en Umicore maakten een goede beurt.

Vanmiddag werd bekend dat Istithmar World, het Dubai sovereign wealth fund, in het kader van een reorganisatie geen investeringen meer doet. Over een periode van tien jaar investeerde dit fonds meer dan 25 miljard dollar. Wanneer het fonds aandelen gaat verkopen, kan dit ook onder de beurskoersen onder druk zetten. De Brusselse beurs sloot eveneens hoger, de BEL 20 boekte een winst van ruim een kwart procent en houdt zodoende goed stand boven het niveau van 2450. De industrials Bekaert en Umicore maakten een goede beurt.