Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, merkt op dat de zwakkere euro hoe dan ook consequenties heeft. Op de eerste plaats betekent het natuurlijk goed nieuws voor de Europese economie en voor de exportgerichte bedrijven.

Het is ook goed nieuws voor bedrijven die veel inkomsten in dollars hebben en dus ook voor de aandelen van bedrijven die veel zaken in de Verenigde Staten doen. Bovendien neemt ook de kans toe dat de euro de munt bij uitstek wordt voor het opzetten van carry trades.

Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, merkt op dat de zwakkere euro hoe dan ook consequenties heeft. Op de eerste plaats betekent het natuurlijk goed nieuws voor de Europese economie en voor de exportgerichte bedrijven. Het is ook goed nieuws voor bedrijven die veel inkomsten in dollars hebben en dus ook voor de aandelen van bedrijven die veel zaken in de Verenigde Staten doen. Bovendien neemt ook de kans toe dat de euro de munt bij uitstek wordt voor het opzetten van carry trades.