CP Chemicals recycleert ook rhenium uit superlegeringen in turbineschoepen die gebruikt worden in de luchtvaartindustrie. Het bedrijf, dat 40 personen tewerkstelt, wordt geïntegreerd in de Cobalt & Specialty Materials (CSM) business unit van Umicore.

Met deze overname kan Umicore in Noord-Amerika nieuwe kobalt- en nikkelrecyclagecapaciteit opstarten die haar bestaande productactiviteit zal bevoorraden.

Dit sluit aan bij Umicore's algemene strategie om de kringloop te sluiten en bij de strategie van de business unit om zijn positie in de waardeketen van kobalt en nikkel te versterken, van recyclage over transformatie tot distributie.

CP Chemicals recycleert ook rhenium uit superlegeringen in turbineschoepen die gebruikt worden in de luchtvaartindustrie. Het bedrijf, dat 40 personen tewerkstelt, wordt geïntegreerd in de Cobalt & Specialty Materials (CSM) business unit van Umicore. Met deze overname kan Umicore in Noord-Amerika nieuwe kobalt- en nikkelrecyclagecapaciteit opstarten die haar bestaande productactiviteit zal bevoorraden. Dit sluit aan bij Umicore's algemene strategie om de kringloop te sluiten en bij de strategie van de business unit om zijn positie in de waardeketen van kobalt en nikkel te versterken, van recyclage over transformatie tot distributie.