De nieuwe faciliteit zal in de buurt van Umicore's bestaande katalysatorenfabriek en technologieontwikkelingscentrum in het Suzhou Industrial Park gebouwd worden. De productie zal naar verwachting in het begin van 2014 opstarten.

De faciliteit zal Selective Catalytic Reduction systems (SCR) produceren voor de nabehandeling van stikstofoxiden (NOx) in de uitlaatgassen zoals bepaald door de nieuwe China IV emissienormen die van kracht worden in juli 2013.

De Chinese HDD markt is de grootste ter wereld in aantal voertuigen, met een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen stuks. Umicore heeft zich verzekerd van een aantal contracten voor HDD motorplatformen die voldoen aan deze nieuwe normen en deze investering zal aanzienlijke capaciteit aan Umicore's bestaande productie van HDD katalysatoren in China toevoegen.

Jörg von Roden, Senior Vice-President voor Umicore's autokatalysatorenactiviteit in Azië en Oceanië, zei: "Deze investering toont ons engagement om de groeiende Chinese emissiecontrolemarkt te blijven bedienen. In combinatie met ons onlangs geopend technologieontwikkelingscentrum in Suzhou, kunnen we nu een volledige waaier aan ontwikkelings- en productiediensten voor autokatalysatoren in China aanbieden voor zowel de personenwagen- als de zware dieselvoertuigenmarkt. "

De nieuwe faciliteit zal in de buurt van Umicore's bestaande katalysatorenfabriek en technologieontwikkelingscentrum in het Suzhou Industrial Park gebouwd worden. De productie zal naar verwachting in het begin van 2014 opstarten. De faciliteit zal Selective Catalytic Reduction systems (SCR) produceren voor de nabehandeling van stikstofoxiden (NOx) in de uitlaatgassen zoals bepaald door de nieuwe China IV emissienormen die van kracht worden in juli 2013. De Chinese HDD markt is de grootste ter wereld in aantal voertuigen, met een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen stuks. Umicore heeft zich verzekerd van een aantal contracten voor HDD motorplatformen die voldoen aan deze nieuwe normen en deze investering zal aanzienlijke capaciteit aan Umicore's bestaande productie van HDD katalysatoren in China toevoegen. Jörg von Roden, Senior Vice-President voor Umicore's autokatalysatorenactiviteit in Azië en Oceanië, zei: "Deze investering toont ons engagement om de groeiende Chinese emissiecontrolemarkt te blijven bedienen. In combinatie met ons onlangs geopend technologieontwikkelingscentrum in Suzhou, kunnen we nu een volledige waaier aan ontwikkelings- en productiediensten voor autokatalysatoren in China aanbieden voor zowel de personenwagen- als de zware dieselvoertuigenmarkt. "