De Duitse regering wil volgens The Financial Times gifleningen van de balansen van banken halen en de vier Landesbanken hebben zo veel gifleningen dat ze het zonder staatshulp onmogelijk kunnen redden.

De samenvoeging van de zeven financiële instituten tot één bedrijf zou één van de grootste banken ter wereld opleveren. Maar waarschijnlijk zou de fusiebank volgens ABN Amro snel moeten inkrimpen.

Landesbanken zijn in de problemen gekomen door risicovolle investeringen in het buitenland. In hun boeken staat het overgrote deel van de totale waarde van alle rommelkredieten in Duitsland, EUR 816 miljard.

De zwaarst getroffen Landesbanken (West LB, HSH Nordbank, LBBW en Bayern LB) hebben al hulp van de overheid gehad. Sommige banken hebben extra steun nodig. De overheid gaat er al vanuit dat de banken niet zelfstandig verder kunnen.

De Duitse regering wil volgens The Financial Times gifleningen van de balansen van banken halen en de vier Landesbanken hebben zo veel gifleningen dat ze het zonder staatshulp onmogelijk kunnen redden.De samenvoeging van de zeven financiële instituten tot één bedrijf zou één van de grootste banken ter wereld opleveren. Maar waarschijnlijk zou de fusiebank volgens ABN Amro snel moeten inkrimpen. Landesbanken zijn in de problemen gekomen door risicovolle investeringen in het buitenland. In hun boeken staat het overgrote deel van de totale waarde van alle rommelkredieten in Duitsland, EUR 816 miljard. De zwaarst getroffen Landesbanken (West LB, HSH Nordbank, LBBW en Bayern LB) hebben al hulp van de overheid gehad. Sommige banken hebben extra steun nodig. De overheid gaat er al vanuit dat de banken niet zelfstandig verder kunnen.