Elke financiële injectie in de 'zwakkere' eurolanden gaat gepaard met omvangrijke hervormingseisen. Maar de doorvoering stokt volledig. Kijk naar landen als Frankrijk, Spanje en Griekenland waar de hel losbreekt als de overheid met een aanpassing van het bestaande systeem komt.

De sociale druk is er enorm alleen al als die landen de pensioenleeftijd willen verhogen van 60 naar 62 jaar. Bedenk dan dat Nederland - Van der Speld is Nederlander - de pensioenleeftijd wel 'gewoon' verhogen.

En dat terwijl onze noorderburen met een pensioenleeftijd van 65 jaar al ver voorliepen op die landen. Met andere woorden, de Nederlandse overheid betaalt het gebrek aan daadkracht in andere landen.

Maar weet u wat het wrange hiervan is?, zo vraagt Van der Speld zich af. De belegger zocht enige tijd massaal uw toevlucht tot 'zekere' staatsobligaties en is daarmee een van de grotere financiers van de overheid.

Elke financiële injectie in de 'zwakkere' eurolanden gaat gepaard met omvangrijke hervormingseisen. Maar de doorvoering stokt volledig. Kijk naar landen als Frankrijk, Spanje en Griekenland waar de hel losbreekt als de overheid met een aanpassing van het bestaande systeem komt. De sociale druk is er enorm alleen al als die landen de pensioenleeftijd willen verhogen van 60 naar 62 jaar. Bedenk dan dat Nederland - Van der Speld is Nederlander - de pensioenleeftijd wel 'gewoon' verhogen. En dat terwijl onze noorderburen met een pensioenleeftijd van 65 jaar al ver voorliepen op die landen. Met andere woorden, de Nederlandse overheid betaalt het gebrek aan daadkracht in andere landen. Maar weet u wat het wrange hiervan is?, zo vraagt Van der Speld zich af. De belegger zocht enige tijd massaal uw toevlucht tot 'zekere' staatsobligaties en is daarmee een van de grotere financiers van de overheid.