Het uitvallen van de Algerijnse olieproductie kan een shock op de markt veroorzaken wanneer de Libische productie niet is hersteld. De reservecapaciteit van de OPEC zou in dat geval nog maar 2,10 miljoen vaten bedragen.

Michael Lo van Nomura Securities ziet de olieprijs in dat geval oplopen tot 220 dollar per vat. Maar daar stopt het volgens Lo niet. Speculatie kan de olieprijs zelfs nog fors hoger duwen, zonder dat hij daar een prijsdoel op wil plakken.

Lo verwijst in dat verband naar de periode 1990-1991. Toen steeg de olieprijs fors, hoewel er in die periode van speculatie op de markt nog amper sprake was. Olie aan 220 dollar per vat kan zware schade toebrengen aan de wereldeconomie, aldus Lo.

Het uitvallen van de Algerijnse olieproductie kan een shock op de markt veroorzaken wanneer de Libische productie niet is hersteld. De reservecapaciteit van de OPEC zou in dat geval nog maar 2,10 miljoen vaten bedragen. Michael Lo van Nomura Securities ziet de olieprijs in dat geval oplopen tot 220 dollar per vat. Maar daar stopt het volgens Lo niet. Speculatie kan de olieprijs zelfs nog fors hoger duwen, zonder dat hij daar een prijsdoel op wil plakken. Lo verwijst in dat verband naar de periode 1990-1991. Toen steeg de olieprijs fors, hoewel er in die periode van speculatie op de markt nog amper sprake was. Olie aan 220 dollar per vat kan zware schade toebrengen aan de wereldeconomie, aldus Lo.