Het grote voordeel van beleggen in aandelen is dat men altijd snel van de aandelen afkan. Men behoeft geen dagen of maanden te wachten op het geld.

Het belangrijkste doel van een gereguleerde beurs is dan ook om de handel te laten plaatsvinden. Natuurlijk kan de handel niet doorgaan door rampen zoals vorig jaar oktober als gevolg van de orkaan Sandy. Maar dat zijn uitzonderingen.

De sluiting vorig jaar had vooral te maken met het gegeven dat men niet wilde dat de computerdeskundigen in het barre weer naar hun werk toe moesten. Want handel is al lang niet meer mensenwerk.

Het toonbeeld van de computerhandel was ook de Nasdaq. De afkorting van de National Association of Secu-rities Dealers Automated Quotations.

Lange tijd gold deze beurs als kraamkamer van vele technologiebedrijven die een dominante rol innemen in de gelijknamige index.

Vandaar dat het ook de technologie-index wordt genoemd. Het beursbedrijf zette zich ook af tegen de oubollige wijze van handelen op Wall Street.

Maar de voorsprong is men kwijt en zo langzamerhand komt de beurs in een slecht daglicht te staan. Dat was vorig jaar al bij de introductie van Facebook waardoor er een verkeerde koers op de schermen kwam.

Ditmaal was die situatie ernstiger. Enkele uren konden beleggers niet handelen in Nasdaq genoteerde aandelen.

En dat zijn naast vele onbekende ook grote fondsen zoals bijvoorbeeld Apple. Natuurlijk kunnen bij elk bedrijf fouten worden gemaakt.

Maar een bedrijf dient ervoor te zorgen dat de "backup" ook in orde is zodat beleggers nauwelijks merken dat er problemen zijn. Voorlopig blijft het bij reputatieschade.

Want voor het uitvallen van de systemen had men wel het juiste moment gekozen. Namelijk een van de rustigste handelsdagen in het jaar.

Het grote voordeel van beleggen in aandelen is dat men altijd snel van de aandelen afkan. Men behoeft geen dagen of maanden te wachten op het geld. Het belangrijkste doel van een gereguleerde beurs is dan ook om de handel te laten plaatsvinden. Natuurlijk kan de handel niet doorgaan door rampen zoals vorig jaar oktober als gevolg van de orkaan Sandy. Maar dat zijn uitzonderingen. De sluiting vorig jaar had vooral te maken met het gegeven dat men niet wilde dat de computerdeskundigen in het barre weer naar hun werk toe moesten. Want handel is al lang niet meer mensenwerk. Het toonbeeld van de computerhandel was ook de Nasdaq. De afkorting van de National Association of Secu-rities Dealers Automated Quotations. Lange tijd gold deze beurs als kraamkamer van vele technologiebedrijven die een dominante rol innemen in de gelijknamige index. Vandaar dat het ook de technologie-index wordt genoemd. Het beursbedrijf zette zich ook af tegen de oubollige wijze van handelen op Wall Street. Maar de voorsprong is men kwijt en zo langzamerhand komt de beurs in een slecht daglicht te staan. Dat was vorig jaar al bij de introductie van Facebook waardoor er een verkeerde koers op de schermen kwam. Ditmaal was die situatie ernstiger. Enkele uren konden beleggers niet handelen in Nasdaq genoteerde aandelen. En dat zijn naast vele onbekende ook grote fondsen zoals bijvoorbeeld Apple. Natuurlijk kunnen bij elk bedrijf fouten worden gemaakt. Maar een bedrijf dient ervoor te zorgen dat de "backup" ook in orde is zodat beleggers nauwelijks merken dat er problemen zijn. Voorlopig blijft het bij reputatieschade. Want voor het uitvallen van de systemen had men wel het juiste moment gekozen. Namelijk een van de rustigste handelsdagen in het jaar.