T. Boone Pickens, stichter van BP Capital Management, is van mening dat wanneer Iran en Turkije in het conflict betrokken worden de situatie hoogst explosief kan worden. Bovendien is de toenadering tussen Iran en de Verenigde Staten een doorn in het oog van de Amerikanen.

Het uitvallen van de Iraakse olieproductie kan de olieprijs door het plafond jagen, waarbij Pickens een koersdoel van 150 tot 200 dollar per vat mogelijk acht. Daardoor zou de wereldeconomie opnieuw met een zware recessie opgezadeld kunnen raken, met alle gevolgen vandien.

T. Boone Pickens, stichter van BP Capital Management, is van mening dat wanneer Iran en Turkije in het conflict betrokken worden de situatie hoogst explosief kan worden. Bovendien is de toenadering tussen Iran en de Verenigde Staten een doorn in het oog van de Amerikanen. Het uitvallen van de Iraakse olieproductie kan de olieprijs door het plafond jagen, waarbij Pickens een koersdoel van 150 tot 200 dollar per vat mogelijk acht. Daardoor zou de wereldeconomie opnieuw met een zware recessie opgezadeld kunnen raken, met alle gevolgen vandien.