Deze is volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet zo zeer bedoeld om huiseigenaren te beschermen, maar meer omdat mogelijk frauduleus is opgetreden bij huisuitzettingen.

Minstens een kwart van de huizenverkopen bestaat nu uit huizen die gedwongen op de markt zijn gekomen. Dit zou kunnen betekenen dat de huizenverkopen niet legaal waren en nieuwe eigenaren geen eigendomsrecht hebben en banken claims zullen krijgen. Dit zal verder uitgezocht moeten worden.

Doordat het aantal huizen dat ter verkoop wordt aangeboden, terugvalt, kunnen de huizenprijzen herstellen. Dit betekent volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter alleen maar uitstel van extra aanbod dan afstel.

Deze is volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet zo zeer bedoeld om huiseigenaren te beschermen, maar meer omdat mogelijk frauduleus is opgetreden bij huisuitzettingen. Minstens een kwart van de huizenverkopen bestaat nu uit huizen die gedwongen op de markt zijn gekomen. Dit zou kunnen betekenen dat de huizenverkopen niet legaal waren en nieuwe eigenaren geen eigendomsrecht hebben en banken claims zullen krijgen. Dit zal verder uitgezocht moeten worden. Doordat het aantal huizen dat ter verkoop wordt aangeboden, terugvalt, kunnen de huizenprijzen herstellen. Dit betekent volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter alleen maar uitstel van extra aanbod dan afstel.