Om niet te taperen is dus een verrassing maar de financiële markten reageren logisch want meer aankopen betekent meer $ in to the markets die naar risicovolle activa's vloeien, lagere rente en een zwakkere $ tov €. Conclusie van de FED is dat het economisch herstel niet sterk genoeg is om de stimulus (nu maar misschien wel binnenkort ?) terug te schroeven.

De Amerikaanse beurzen blijven vandaag dicht bij huis en proberen de winsten van gisteren te consolideren. Anderzijds trekt de rente op de staatsobligaties opnieuw aan, zonder de niveaus van voor de FED-meeting te benaderen. De goudprijs kan nog enkele dollars toevoegen aan het slotniveau van gisteren.

Om niet te taperen is dus een verrassing maar de financiële markten reageren logisch want meer aankopen betekent meer $ in to the markets die naar risicovolle activa's vloeien, lagere rente en een zwakkere $ tov €. Conclusie van de FED is dat het economisch herstel niet sterk genoeg is om de stimulus (nu maar misschien wel binnenkort ?) terug te schroeven. De Amerikaanse beurzen blijven vandaag dicht bij huis en proberen de winsten van gisteren te consolideren. Anderzijds trekt de rente op de staatsobligaties opnieuw aan, zonder de niveaus van voor de FED-meeting te benaderen. De goudprijs kan nog enkele dollars toevoegen aan het slotniveau van gisteren.