In de Dow Jones Industrial Average is het 20-daags koersgemiddelde onder het 120-daags koersgemiddelde weggezakt.

Per definitie betekent deze zwakte volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat een meer substantieel koersherstel nodig is om het korte termijn gemiddelde weer boven het lange termijn gemiddelde te stuwen.

Zolang het koersherstel onder de voormalige stijgende steunlijn beperkt blijkt, kan de conclusie ook dit keer dus luiden dat 'uitstel nog geen afstel betekent'.

Extra voorzichtigheid

Een extra reden om voorzichtigheid te betrachten ligt volgens Theodoor Gilissen Bankiers gelegen in de weekgrafiek en de afgeleide Moving Average Convergence Divergence (MACD)-indicator.

De correctiefasen in 2010 en 2011 werden ingeleid door lagere toppen in de MACD op momenten dat de Dow Jones Industrial Average nieuwe hoogtepunten bereikte.

Deze negatieve divergentie behoort tot één van de meest significante technische waarschuwingssignalen om vroegtijdig voorbereid te zijn op een marktomslag. De MACD op weekbasis kan in enkele weken negatief worden.

In de Dow Jones Industrial Average is het 20-daags koersgemiddelde onder het 120-daags koersgemiddelde weggezakt. Per definitie betekent deze zwakte volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat een meer substantieel koersherstel nodig is om het korte termijn gemiddelde weer boven het lange termijn gemiddelde te stuwen. Zolang het koersherstel onder de voormalige stijgende steunlijn beperkt blijkt, kan de conclusie ook dit keer dus luiden dat 'uitstel nog geen afstel betekent'. Extra voorzichtigheidEen extra reden om voorzichtigheid te betrachten ligt volgens Theodoor Gilissen Bankiers gelegen in de weekgrafiek en de afgeleide Moving Average Convergence Divergence (MACD)-indicator. De correctiefasen in 2010 en 2011 werden ingeleid door lagere toppen in de MACD op momenten dat de Dow Jones Industrial Average nieuwe hoogtepunten bereikte. Deze negatieve divergentie behoort tot één van de meest significante technische waarschuwingssignalen om vroegtijdig voorbereid te zijn op een marktomslag. De MACD op weekbasis kan in enkele weken negatief worden.