In deze Fase I/II studie, werden 37 RA patiënten gerecruteerd voor de toediening met meervoudige doses tijdens het Fase II studiegedeelte.

De patiënten kregen in drie willekeurige doseringsgroepen ALX-0061 intraveneus toegediend (1mg/kg om de 4 weken, 3mg/kg om de 4 weken en 6mg/kg om de 8 weken) of placebo. In tussentijdse analyse op week 12, bereikte de dosis van 3mg/kg ALX-0061 het werkzaamheidseindpunt met statistisch significante verbetering in DAS28 remissie en ACR20 scores in vergelijking met placebo.

Verhoogd koersdoel

Volgens Jan De Kerpel maakte Ablynx uitstekende resultaten wat betreft het anti-IL-6R Nanobody ALX-0061. Het koopadvies blijft op de basis van deze resultaten gehandhaafd, terwijl het koersdoel voor het aandeel wordt opgetrokken van 7 euro voordien tot 9 euro nu.

Het zal volgens De Kerpel duidelijk zijn dat deze resultaten de aandacht zullen trekken van farmaceutische bedrijven die werken aan ontstekingsremmers.

Daardoor bevindt De Kerpel zich in een uitstekende positie om een partnership te kunnen afsluiten. Meer resultaten over anti-IL-6R Nanobody ALX-0061 worden in het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht.

In deze Fase I/II studie, werden 37 RA patiënten gerecruteerd voor de toediening met meervoudige doses tijdens het Fase II studiegedeelte. De patiënten kregen in drie willekeurige doseringsgroepen ALX-0061 intraveneus toegediend (1mg/kg om de 4 weken, 3mg/kg om de 4 weken en 6mg/kg om de 8 weken) of placebo. In tussentijdse analyse op week 12, bereikte de dosis van 3mg/kg ALX-0061 het werkzaamheidseindpunt met statistisch significante verbetering in DAS28 remissie en ACR20 scores in vergelijking met placebo. Verhoogd koersdoel Volgens Jan De Kerpel maakte Ablynx uitstekende resultaten wat betreft het anti-IL-6R Nanobody ALX-0061. Het koopadvies blijft op de basis van deze resultaten gehandhaafd, terwijl het koersdoel voor het aandeel wordt opgetrokken van 7 euro voordien tot 9 euro nu. Het zal volgens De Kerpel duidelijk zijn dat deze resultaten de aandacht zullen trekken van farmaceutische bedrijven die werken aan ontstekingsremmers. Daardoor bevindt De Kerpel zich in een uitstekende positie om een partnership te kunnen afsluiten. Meer resultaten over anti-IL-6R Nanobody ALX-0061 worden in het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht.