Daarmee refereert hij uiteraard naar een stijging van de rente. De uitspraken van Jean-Claude Trichet kunnen op de grondstoffenprijzen gaan wegen, want hogere rentevoeten doen de interesse voor commodities afnemen.

Stephen Lewis, chief economist bij Monument Securities, is van mening dat de visie van de Europese Centrale Bank niet helemaal overeenstemt met de marktverwachtingen.

Lewis is van mening dat Trichet gelijkenissen ziet met 2008, toen hij eveneens de rente verhoogde wanneer de grondstoffenprijzen aantrokken.

Volgens Lewis begint de stijging van de grondstoffenprijzen overigens inderdaad opnieuw onrustwekkende vormen aan te nemen.

Daarmee refereert hij uiteraard naar een stijging van de rente. De uitspraken van Jean-Claude Trichet kunnen op de grondstoffenprijzen gaan wegen, want hogere rentevoeten doen de interesse voor commodities afnemen. Stephen Lewis, chief economist bij Monument Securities, is van mening dat de visie van de Europese Centrale Bank niet helemaal overeenstemt met de marktverwachtingen. Lewis is van mening dat Trichet gelijkenissen ziet met 2008, toen hij eveneens de rente verhoogde wanneer de grondstoffenprijzen aantrokken. Volgens Lewis begint de stijging van de grondstoffenprijzen overigens inderdaad opnieuw onrustwekkende vormen aan te nemen.