Die onzekerheid weegt op de koers van het pond, dat vrijdag terugviel tot een dieptepunt voor de afgelopen 13 maanden tegenover de dollar. Bovendien stonden ook de koersen van de Britse staatsobligaties (gilts) onder druk.

Harry Adams, currency trader bij Schneider Foreign Exchange in Londen, is van mening dat de handelaren elke kans gaan aangrijpen om ponden te verkopen. De vrees bestaat namelijk dat een nieuwe regering niet sterk genoeg zal zijn om het begrotingsdeficiet aan te pakken.

Het pond bereikte vrijdag een dieptepunt op 1,4597 dollar en dat was het laagste niveau sinds april 2009. Dit jaar is het pond tegenover de dollar al met 4,20% gedaald, zo blijkt uit de Bloomberg Correlation-Weighted Currency Indexes.

Het deficiet op de Britse begroting bedraagt momenteel 11% van het BBP en is daarmee het grootste van de zeven landen die deel uitmaken van G7. Moody's Investors Service verklaarde vrijdag dat het Verenigd Koninkrijk een stap dichter is gekomen bij het verlies zijn topkredietrating.

Die onzekerheid weegt op de koers van het pond, dat vrijdag terugviel tot een dieptepunt voor de afgelopen 13 maanden tegenover de dollar. Bovendien stonden ook de koersen van de Britse staatsobligaties (gilts) onder druk. Harry Adams, currency trader bij Schneider Foreign Exchange in Londen, is van mening dat de handelaren elke kans gaan aangrijpen om ponden te verkopen. De vrees bestaat namelijk dat een nieuwe regering niet sterk genoeg zal zijn om het begrotingsdeficiet aan te pakken. Het pond bereikte vrijdag een dieptepunt op 1,4597 dollar en dat was het laagste niveau sinds april 2009. Dit jaar is het pond tegenover de dollar al met 4,20% gedaald, zo blijkt uit de Bloomberg Correlation-Weighted Currency Indexes. Het deficiet op de Britse begroting bedraagt momenteel 11% van het BBP en is daarmee het grootste van de zeven landen die deel uitmaken van G7. Moody's Investors Service verklaarde vrijdag dat het Verenigd Koninkrijk een stap dichter is gekomen bij het verlies zijn topkredietrating.