Deze week wordt een belangrijke week wat macro-economische indicatoren betreft, ook in het Verre Oosten. In China worden de cijfers over de geldhoeveelheid M2 bekendgemaakt en die zijn altijd belangrijk in verband met de economische groei. Precies over de groei van de Chinese economie maken de financiële markten zich heel wat zorgen.

Maar dan is er volgens Frank Vranken, hoofd strategie bij Bank Puilaetco Dewaay, nog een belangrijke factor, waar tot dusver weinig rekening mee werd gehouden. In India lopen de verkiezingen ten einde en dan is het tijd om aan de vorming van een regering te denken. Voor de economie van het land wordt het erg belangrijk wie de nieuwe machtshebbers zullen zijn.

Deze week wordt een belangrijke week wat macro-economische indicatoren betreft, ook in het Verre Oosten. In China worden de cijfers over de geldhoeveelheid M2 bekendgemaakt en die zijn altijd belangrijk in verband met de economische groei. Precies over de groei van de Chinese economie maken de financiële markten zich heel wat zorgen. Maar dan is er volgens Frank Vranken, hoofd strategie bij Bank Puilaetco Dewaay, nog een belangrijke factor, waar tot dusver weinig rekening mee werd gehouden. In India lopen de verkiezingen ten einde en dan is het tijd om aan de vorming van een regering te denken. Voor de economie van het land wordt het erg belangrijk wie de nieuwe machtshebbers zullen zijn.