Bovendien draaide het sentiment al snel weer de verkeerde ricthting uit. Iedereen beseft namelijk dat daarmee de problemen van het land allesbehalve opgelost zijn, er is nog veel werk aan de winkel.

Sean Egan, oprichter en president van ratings agency Egan-Jones Ratings, is van mening dat als puntje bij paaltje komt het weinig verschil uitmaakt wie als overwinnaar uit de stembusslag komt. De problemen waar het land mee worden geconfronteerd, zijn zo groot dat ze moeilijk op te lossen zijn.

Kwestie van vertrouwen

Egan zou graag zien dat er een nieuwe regering wordt gevormd. Bovendien moet die regering het vertrouwen van de bevolking terugwinnen.

Dat belooft bijzonder moeilijk te worden, want na wat er is gebeurd zal het niemand verbazen dat de Grieken het vertrouwen in de regering kwijt zijn.

Nochtans is het terugwinnen van dat vertrouwen levensnoodzakelijk om de gewenste besparingsmaatregelen door te voeren. Europa wil weliswaar een handje hulp bieden, maar is toch van mening dat de aangekondigde besparingsmaatregelen gewoon afgewerkt moeten worden.

Bovendien draaide het sentiment al snel weer de verkeerde ricthting uit. Iedereen beseft namelijk dat daarmee de problemen van het land allesbehalve opgelost zijn, er is nog veel werk aan de winkel. Sean Egan, oprichter en president van ratings agency Egan-Jones Ratings, is van mening dat als puntje bij paaltje komt het weinig verschil uitmaakt wie als overwinnaar uit de stembusslag komt. De problemen waar het land mee worden geconfronteerd, zijn zo groot dat ze moeilijk op te lossen zijn. Kwestie van vertrouwen Egan zou graag zien dat er een nieuwe regering wordt gevormd. Bovendien moet die regering het vertrouwen van de bevolking terugwinnen. Dat belooft bijzonder moeilijk te worden, want na wat er is gebeurd zal het niemand verbazen dat de Grieken het vertrouwen in de regering kwijt zijn. Nochtans is het terugwinnen van dat vertrouwen levensnoodzakelijk om de gewenste besparingsmaatregelen door te voeren. Europa wil weliswaar een handje hulp bieden, maar is toch van mening dat de aangekondigde besparingsmaatregelen gewoon afgewerkt moeten worden.