Theodoor Gilissen Bankiers: "Voor de aandelenmarkten kan de nieuwe samenstelling gunstig uitpakken, tenzij de Republikeinen het de Democraten echt onmogelijk maken om te regeren."

Obama heeft het bedrijfsleven niet gespaard door de gezondheidszorg te herzien en de financiële instellingen sterker te reguleren. Deze maatregelen zijn noodzakelijk, maar betekenen voor ondernemingen margedruk en onzekerheid.

Theodoor Gilissen Bankiers: "De hoge werkloosheid wordt dan ook al gauw toegeschreven aan deze regulering. Ook plannen om de werknemer meer te beschermen, door o.a. veiligheidsmaatregelen en ziekteverlof, zorgen voor onzekerheid bij ondernemingen."

Verder wil Obama de belastingvoordelen die onder Bush werden ingevoerd, terugdraaien. Met de Republikeinen zal het bedrijfsleven meer gespaard worden en de belastingen minder verhoogd, maar wel meer bezuinigd op vooral overheidsinstanties.

Theodoor Gilissen Bankiers: "Voor de aandelenmarkten kan de nieuwe samenstelling gunstig uitpakken, tenzij de Republikeinen het de Democraten echt onmogelijk maken om te regeren." Obama heeft het bedrijfsleven niet gespaard door de gezondheidszorg te herzien en de financiële instellingen sterker te reguleren. Deze maatregelen zijn noodzakelijk, maar betekenen voor ondernemingen margedruk en onzekerheid. Theodoor Gilissen Bankiers: "De hoge werkloosheid wordt dan ook al gauw toegeschreven aan deze regulering. Ook plannen om de werknemer meer te beschermen, door o.a. veiligheidsmaatregelen en ziekteverlof, zorgen voor onzekerheid bij ondernemingen." Verder wil Obama de belastingvoordelen die onder Bush werden ingevoerd, terugdraaien. Met de Republikeinen zal het bedrijfsleven meer gespaard worden en de belastingen minder verhoogd, maar wel meer bezuinigd op vooral overheidsinstanties.