De vraag luidt nu waar de goudprijs een nieuw evenwicht zal vinden. Jeffrey Sica, president en chief investment officer bij Sica Wealth Management, is van mening dat het momentum bij de edelmetalen vooral zal worden bepaald door de uitslag van de presidentsverkiezingen in de VS.

Overwinning Mitt Romney kan goudprijs verder doen corrigeren

Sica is van mening dat een overwinning van de republikein Mitt Romney de goudprijs op korte termijn verder kan doen corrigeren. Hij houdt rekening met een correctie van 10 tot 15%, wat betekent dat de goudprijs zou kunnen wegzinken richting 1450 dollar per troy ounce.

Die correctie zou echter van tijdelijke aard moeten zijn, voor de lange termijn is Sica wel positief voor het goud. In geval van een overwinning voor Obama zou de goudprijs al meteen een bodem kunnen vinden van waarop een nieuwe herstelfase kan ingezet worden.

De vraag luidt nu waar de goudprijs een nieuw evenwicht zal vinden. Jeffrey Sica, president en chief investment officer bij Sica Wealth Management, is van mening dat het momentum bij de edelmetalen vooral zal worden bepaald door de uitslag van de presidentsverkiezingen in de VS.Overwinning Mitt Romney kan goudprijs verder doen corrigeren Sica is van mening dat een overwinning van de republikein Mitt Romney de goudprijs op korte termijn verder kan doen corrigeren. Hij houdt rekening met een correctie van 10 tot 15%, wat betekent dat de goudprijs zou kunnen wegzinken richting 1450 dollar per troy ounce. Die correctie zou echter van tijdelijke aard moeten zijn, voor de lange termijn is Sica wel positief voor het goud. In geval van een overwinning voor Obama zou de goudprijs al meteen een bodem kunnen vinden van waarop een nieuwe herstelfase kan ingezet worden.