De optie geeft Fortis recht op het verschil tussen de uitoefenprijs en de aandelenkoers van BNP Paribas op het moment van uitoefening van de optie of de verkoopprijs van de onderliggende aandelen BNP Paribas, indien de FPIM voor dit laatste opteert.

De aan Fortis toegekende optie vervangt de zogenoemde "Coupon 42" regeling, het door de Belgische Staat voorgestelde compensatiemechanisme ten gunste van bepaalde Fortis aandeelhouders.

Petercam werd door FPIM en Fortis aangesteld als onafhankelijke calculation agent voor de call optie. De agent treedt op om waardeberekeningen te maken bij bijzondere gebeurtenissen, zoals bij superdividenden, fusies en overnames, maar bijvoorbeeld ook in geval van een aandelenuitgifte.

Naar aanleiding van de recente kapitaalverhoging met voorkeurrecht van BNP Paribas, die werd afgesloten op 13 oktober jl., werd de uitoefenprijs van de call optie door de calculation agent herberekend en verlaagd van EUR 68,00 naar EUR 66,672.

De optie geeft Fortis recht op het verschil tussen de uitoefenprijs en de aandelenkoers van BNP Paribas op het moment van uitoefening van de optie of de verkoopprijs van de onderliggende aandelen BNP Paribas, indien de FPIM voor dit laatste opteert. De aan Fortis toegekende optie vervangt de zogenoemde "Coupon 42" regeling, het door de Belgische Staat voorgestelde compensatiemechanisme ten gunste van bepaalde Fortis aandeelhouders. Petercam werd door FPIM en Fortis aangesteld als onafhankelijke calculation agent voor de call optie. De agent treedt op om waardeberekeningen te maken bij bijzondere gebeurtenissen, zoals bij superdividenden, fusies en overnames, maar bijvoorbeeld ook in geval van een aandelenuitgifte. Naar aanleiding van de recente kapitaalverhoging met voorkeurrecht van BNP Paribas, die werd afgesloten op 13 oktober jl., werd de uitoefenprijs van de call optie door de calculation agent herberekend en verlaagd van EUR 68,00 naar EUR 66,672.