Hét nieuws van de dag is dat oprichter en vroegere voorzitter Richard Schultz een bod uitbrengen op de aandelen van Best Buy die hij nog niet bezit.

Het bod situeert zich tussen 24 en 26 dollar. Dat is minder dan het gemiddelde over de afgelopen 52 weken, maar wel duidelijk boven de recente koersniveaus.

Vooruitzichten Amerikaanse bedrijven weinig geruststellend

Intussen publiceerden 290 van de 500 S&P bedrijven hun kwartaalcijfers. In 67 procent van de gevallen werd volgens Royal Bank of Scotland beter gedaan dan de winstverwachtingen maar slechts bij 40 procent werden ook de omzetprognoses geklopt. Dit is het laagste cijfer sinds het eerste kwartaal van 2009.

Ook de vooruitzichten zijn weinig geruststellend. Voor het derde kwartaal gaan drie kwart van de bedrijven uit van een achteruitgang van de winst met 0,4 procent op jaarbasis.

De Amerikaanse groei van het bruto binnenlands product (bbp) vertraagde in het tweede kwartaal naar 1,5 procent, tegenover

nog 1,9 procent tijdens het eerste drie maanden van dit jaar. In de VS daalde de verkoop van nieuwe woningen met 8,4 procent naar het laagste niveau sinds januari.

Hét nieuws van de dag is dat oprichter en vroegere voorzitter Richard Schultz een bod uitbrengen op de aandelen van Best Buy die hij nog niet bezit. Het bod situeert zich tussen 24 en 26 dollar. Dat is minder dan het gemiddelde over de afgelopen 52 weken, maar wel duidelijk boven de recente koersniveaus. Vooruitzichten Amerikaanse bedrijven weinig geruststellend Intussen publiceerden 290 van de 500 S&P bedrijven hun kwartaalcijfers. In 67 procent van de gevallen werd volgens Royal Bank of Scotland beter gedaan dan de winstverwachtingen maar slechts bij 40 procent werden ook de omzetprognoses geklopt. Dit is het laagste cijfer sinds het eerste kwartaal van 2009. Ook de vooruitzichten zijn weinig geruststellend. Voor het derde kwartaal gaan drie kwart van de bedrijven uit van een achteruitgang van de winst met 0,4 procent op jaarbasis. De Amerikaanse groei van het bruto binnenlands product (bbp) vertraagde in het tweede kwartaal naar 1,5 procent, tegenover nog 1,9 procent tijdens het eerste drie maanden van dit jaar. In de VS daalde de verkoop van nieuwe woningen met 8,4 procent naar het laagste niveau sinds januari.