Dat is de uitkomst van een onderzoek naar de onderwaardering van de combinatie van de twee bedrijven waaruit ASMI bestaat: front-end en back-end.

De verkoop van een deel van de back-end activiteiten kan ASMI tot USD 457 miljoen opleveren, waarvan 65% wordt uitbetaald aan de aandeelhouders.

De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Kopen voor het aandeel na de ernstig tegenvallende conclusies van het onderzoek.

Zij begrijpen niet waarom het een jaar heeft geduurd voordat deze oplossing uit de hoed is getoverd, die niets doet aan de onderwaardering van het bedrijf en leidt tot het verlies van het meerderheidsbelang in ASM Pacific Technology.

Met de opbrengst van de verkoop kan ASMI op het overnamepad gaan. Die stap kost echter tijd en lost het probleem evenmin op.

Het is ook de vraag waarom de oprichter en grootste aandeelhouder van ASMI, Arthur del Prado, akkoord gaat met deze oplossing.

Hij sprak zich vorig jaar uit voor opsplitsing van ASMI.

ABN Amro handhaaft de opinie Kopen omdat het aandeel duidelijk goedkoper is dan vergelijkbare bedrijven, maar er blijven veel vragen open voor de algemene aandeelhoudersvergadering op 14 mei 2013.

Dat is de uitkomst van een onderzoek naar de onderwaardering van de combinatie van de twee bedrijven waaruit ASMI bestaat: front-end en back-end. De verkoop van een deel van de back-end activiteiten kan ASMI tot USD 457 miljoen opleveren, waarvan 65% wordt uitbetaald aan de aandeelhouders. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Kopen voor het aandeel na de ernstig tegenvallende conclusies van het onderzoek. Zij begrijpen niet waarom het een jaar heeft geduurd voordat deze oplossing uit de hoed is getoverd, die niets doet aan de onderwaardering van het bedrijf en leidt tot het verlies van het meerderheidsbelang in ASM Pacific Technology. Met de opbrengst van de verkoop kan ASMI op het overnamepad gaan. Die stap kost echter tijd en lost het probleem evenmin op. Het is ook de vraag waarom de oprichter en grootste aandeelhouder van ASMI, Arthur del Prado, akkoord gaat met deze oplossing. Hij sprak zich vorig jaar uit voor opsplitsing van ASMI. ABN Amro handhaaft de opinie Kopen omdat het aandeel duidelijk goedkoper is dan vergelijkbare bedrijven, maar er blijven veel vragen open voor de algemene aandeelhoudersvergadering op 14 mei 2013.