Daarnaast is het uitkijken naar de speech die de Italiaanse premier Mario Monti voor de Europese Unie zal houden. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat Monti iets nieuws over de regeringsvorming in zijn land zal komen vertellen, de politieke uitdaging blijft in Italië nog altijd even groot.

Ondanks de quasi onmogelijke verkiezingsuitslag slaagde de Italiaanse schatkist er gisteren succesvol in om staatsobligaties te plaatsen.

Het geboden rendement op Italiaans schatkistpapier met een looptijd van 10 jaar was echter het hoogst sinds 2012, wat toch op enige argwaan wijst.

Daarnaast is het uitkijken naar de speech die de Italiaanse premier Mario Monti voor de Europese Unie zal houden. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat Monti iets nieuws over de regeringsvorming in zijn land zal komen vertellen, de politieke uitdaging blijft in Italië nog altijd even groot. Ondanks de quasi onmogelijke verkiezingsuitslag slaagde de Italiaanse schatkist er gisteren succesvol in om staatsobligaties te plaatsen. Het geboden rendement op Italiaans schatkistpapier met een looptijd van 10 jaar was echter het hoogst sinds 2012, wat toch op enige argwaan wijst.