Aangezien de recessie in de meeste landen in Europa voorbij is, is het nu volgens NIBC Markets Roundup interessant om naar de schade in economische activiteit te kijken.

In de meeste Europese landen begon de recessie in het tweede of derde kwartaal van 2008. In sommige landen, zoals Frankrijk en Duitsland, vond de laatste reële BBP-krimp in het eerste kwartaal plaats.

In andere landen, zoals Nederland en België, duurde de krimp tot en met het 2e kwartaal. Ierland is het hardste geraakt en is daarmee, samen met Spanje, één van de weinige landen met een economie die nog steeds krimpt, als we de recente business surveys in beschouwing nemen.

In focus nog deze week:

- CPI-inflatie VK (vandaag)

- CPI-inflatie VS (dinsdag)

Aangezien de recessie in de meeste landen in Europa voorbij is, is het nu volgens NIBC Markets Roundup interessant om naar de schade in economische activiteit te kijken. In de meeste Europese landen begon de recessie in het tweede of derde kwartaal van 2008. In sommige landen, zoals Frankrijk en Duitsland, vond de laatste reële BBP-krimp in het eerste kwartaal plaats. In andere landen, zoals Nederland en België, duurde de krimp tot en met het 2e kwartaal. Ierland is het hardste geraakt en is daarmee, samen met Spanje, één van de weinige landen met een economie die nog steeds krimpt, als we de recente business surveys in beschouwing nemen. In focus nog deze week: - CPI-inflatie VK (vandaag) - CPI-inflatie VS (dinsdag)