Alcoa is traditioneel de opener van het resultatenseizoen, daarna zal de aandacht zich verplaatsen naar de kwartaalcijfers van enkele grootbanken.

Zowel JP Morgan Chase als Wells Fargo maken volgende vrijdag hun interimresultaten bekend. Sommige analisten vrezen dat de resultaten van de banken wel eens zouden kunnen tegenvallen. Vanaf volgende week komt de stroom kwartaalcijfers op volle snelheid.

Gat tussen dividendrendmement en obligatierendement steeds groter

Het gat tussen dividendrendement en het reële rendement op obligaties is groot - bijna groter dan het eerder is geweest de afgelopen veertig jaar.

De aandelenrisicopremie is dus ook hoog en daarmee lijken aandelen aantrekkelijk voor beleggers. Dit lijkt vooral te worden aangedreven door de monetaire verruiming en het daarmee gepaard gaande lage nominale rendement op obligaties.

De vraag is dus of de aantrekkingskracht van aandelen alleen daardoor wordt veroorzaakt, of dat aandelen ook op eigen kracht aantrekkelijk zijn.

Goldman Sachs stelt dat Europese aandelen wel degelijk aantrekkelijk zijn voor investeerders met een horizon van een jaar, al blijven er altijd staartrisico, ofwel risico's op onvoorziene gebeurtenissen.

Alcoa is traditioneel de opener van het resultatenseizoen, daarna zal de aandacht zich verplaatsen naar de kwartaalcijfers van enkele grootbanken. Zowel JP Morgan Chase als Wells Fargo maken volgende vrijdag hun interimresultaten bekend. Sommige analisten vrezen dat de resultaten van de banken wel eens zouden kunnen tegenvallen. Vanaf volgende week komt de stroom kwartaalcijfers op volle snelheid. Gat tussen dividendrendmement en obligatierendement steeds groterHet gat tussen dividendrendement en het reële rendement op obligaties is groot - bijna groter dan het eerder is geweest de afgelopen veertig jaar. De aandelenrisicopremie is dus ook hoog en daarmee lijken aandelen aantrekkelijk voor beleggers. Dit lijkt vooral te worden aangedreven door de monetaire verruiming en het daarmee gepaard gaande lage nominale rendement op obligaties. De vraag is dus of de aantrekkingskracht van aandelen alleen daardoor wordt veroorzaakt, of dat aandelen ook op eigen kracht aantrekkelijk zijn. Goldman Sachs stelt dat Europese aandelen wel degelijk aantrekkelijk zijn voor investeerders met een horizon van een jaar, al blijven er altijd staartrisico, ofwel risico's op onvoorziene gebeurtenissen.