Het lijkt niet waarschijnlijk dat de G20 zich scherp zal uitlaten. In november vorig jaar vond de G20 dat sterke devaluaties voorkomen dienden te worden omdat deze de economische situatie kunnen ontregelen. Japan is mogelijk gevoelig voor de beschuldiging van valutamanipulatie.

Eerder gebeurde dat in de jaren tachtig, waarna een langdurige rally van de yen volgde. Het huidige niveau van de yen is al ondersteunend voor de Japanse economie en bedrijfsresultaten.

Het Japanse binnenlandse product, dat woensdag bekend

wordt gemaakt, zal naar verwachting een groei van 0,4% laten zien tegen een krimp van 3,5% in het derde kwartaal.

Toyota verhoogde mede op grond van de laatste yen-daling haar winstprognose. Donderdag komt de BoJ bijeen. Omdat een nieuwe voorzitter drie weken eerder aan zal treden dan beoogd, zullen eventuele beleidsaanpassingen pas op de volgende vergadering worden genomen.

Het lijkt niet waarschijnlijk dat de G20 zich scherp zal uitlaten. In november vorig jaar vond de G20 dat sterke devaluaties voorkomen dienden te worden omdat deze de economische situatie kunnen ontregelen. Japan is mogelijk gevoelig voor de beschuldiging van valutamanipulatie. Eerder gebeurde dat in de jaren tachtig, waarna een langdurige rally van de yen volgde. Het huidige niveau van de yen is al ondersteunend voor de Japanse economie en bedrijfsresultaten. Het Japanse binnenlandse product, dat woensdag bekend wordt gemaakt, zal naar verwachting een groei van 0,4% laten zien tegen een krimp van 3,5% in het derde kwartaal. Toyota verhoogde mede op grond van de laatste yen-daling haar winstprognose. Donderdag komt de BoJ bijeen. Omdat een nieuwe voorzitter drie weken eerder aan zal treden dan beoogd, zullen eventuele beleidsaanpassingen pas op de volgende vergadering worden genomen.