Uiteraard werd de stijging aangevoerd door de financiële waarden. Het verandert de afwachtende houding van de bank richting de aandelenmarkt nog niet.

Ook het bijkomende signaal van de Federal Reserve-president Bernanke, dat hij licht aan het einde van de tunnel ziet, kan die houding niet veranderen.

Deze opmerking betekent eerder een aankondiging dat het moment nabij is om gas terug te nemen in de stimuleringsmaatregelen, dan gesignaleerde veerkracht van de economie.

Steun voor deze gedachte is te vinden op de markt voor bedrijfsobligaties. Het optimisme van de aandelenbeurs is niet terug te vinden in gelijktijdig dalende risico-opslagen voor bedrijfsobligaties.

Ook zijn technisch belangrijke kantelpunten nog niet genomen. Signalen over de veerkracht van de economie kan op zijn vroegst gevonden worden bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers over 2009. Analisten blijven in de aanloop hiervan erg voorzichtig.

De balans in het overzicht met opiniewijzigingen slaat door in de richting van verlagingen en dat geeft straks ruimte voor positieve verrassingen.

Voordat het zover is, worden de financiële markten gevoed met inflatiecijfers. Veel vuurwerk wordt niet verwacht. Daardoor blijven beleggers langere tijd onzeker en in de ban van de vraag: Hoe nu verder? Maar wel met een verlegen blik omhoog, zo sluit ABN Amro af.

Uiteraard werd de stijging aangevoerd door de financiële waarden. Het verandert de afwachtende houding van de bank richting de aandelenmarkt nog niet. Ook het bijkomende signaal van de Federal Reserve-president Bernanke, dat hij licht aan het einde van de tunnel ziet, kan die houding niet veranderen. Deze opmerking betekent eerder een aankondiging dat het moment nabij is om gas terug te nemen in de stimuleringsmaatregelen, dan gesignaleerde veerkracht van de economie. Steun voor deze gedachte is te vinden op de markt voor bedrijfsobligaties. Het optimisme van de aandelenbeurs is niet terug te vinden in gelijktijdig dalende risico-opslagen voor bedrijfsobligaties. Ook zijn technisch belangrijke kantelpunten nog niet genomen. Signalen over de veerkracht van de economie kan op zijn vroegst gevonden worden bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers over 2009. Analisten blijven in de aanloop hiervan erg voorzichtig.De balans in het overzicht met opiniewijzigingen slaat door in de richting van verlagingen en dat geeft straks ruimte voor positieve verrassingen. Voordat het zover is, worden de financiële markten gevoed met inflatiecijfers. Veel vuurwerk wordt niet verwacht. Daardoor blijven beleggers langere tijd onzeker en in de ban van de vraag: Hoe nu verder? Maar wel met een verlegen blik omhoog, zo sluit ABN Amro af.