Deze week is de focus gericht op detailhandelsverkopen in de VS, en op CPI-inflatiecijfers in het VK (vandaag), de VS (woensdag) en de eurozone (woensdag).

Doordat de Amerikaanse overheid een paar miljard dollar aan belastinggeld beschikbaar stelde voor kopers van nieuwe auto's onder het 'cash for clunkers'-programma, zijn de autoverkopen de afgelopen maand 25% gestegen.

Dit zouden we ook terug moeten zien in cijfers over de detailhandelsverkopen van augustus, die vandaag worden gepubliceerd. De voorspelde stijging van 1,7% lijkt zelfs aan de lage kant.

Toch zullen de auto- en detailhandelsverkopen de komende maanden waarschijnlijk terugvallen aangezien de verkopen tijdelijk door overheidssubsidies zijn ondersteund.

Deze week is de focus gericht op detailhandelsverkopen in de VS, en op CPI-inflatiecijfers in het VK (vandaag), de VS (woensdag) en de eurozone (woensdag).Doordat de Amerikaanse overheid een paar miljard dollar aan belastinggeld beschikbaar stelde voor kopers van nieuwe auto's onder het 'cash for clunkers'-programma, zijn de autoverkopen de afgelopen maand 25% gestegen. Dit zouden we ook terug moeten zien in cijfers over de detailhandelsverkopen van augustus, die vandaag worden gepubliceerd. De voorspelde stijging van 1,7% lijkt zelfs aan de lage kant. Toch zullen de auto- en detailhandelsverkopen de komende maanden waarschijnlijk terugvallen aangezien de verkopen tijdelijk door overheidssubsidies zijn ondersteund.