Beide landen zouden qua standpunten met betrekking tot het probleem van Griekenland op dezelfde golflengte zitten, zo werd gisteren vernomen. Het uitblijven van een oplossing zou op de financiële markten als een zeer negatief signaal ervaren worden.

De Europese Unie zal dus waarschijnlijk gedwongen worden om een overeenkomst te bereiken over een reddingsplan voor Griekenland, zo denkt Gary Jenkins. Jenkins, hoofd kredietstrategie bij Evolution Securities Ltd. in Londen, is echter van mening dat een rally op de beurs van Athene alleszins beperkt in tijd zal zijn.

Komt er inderdaad hulp aan Griekenland, dan zal dat onder zeer strikte voorwaarden zijn zijn. Het land zal bovendien moeten akkoord gaan met verregaande hervormingen.

De Duitse kanselier Merkel, die in eigen land met stijgende werkloosheid wordt geconfronteerd, kan zich in eigen land aan hevige kritiek verwachten. De steun voor haar coalitie van drie partijen is krimpende en dus zal Merkel gedwongen worden om stevige standpunten in te nemen.

Een Duitse politicus merkte gisterenavond op dat het weinig zin had om een alkolieker te helpen door hem een nieuwe fles schnapps te geven. Daarmee werd meteen duidelijk dat Griekenland niet op cadeautjes hoeft te rekenen.

Beide landen zouden qua standpunten met betrekking tot het probleem van Griekenland op dezelfde golflengte zitten, zo werd gisteren vernomen. Het uitblijven van een oplossing zou op de financiële markten als een zeer negatief signaal ervaren worden. De Europese Unie zal dus waarschijnlijk gedwongen worden om een overeenkomst te bereiken over een reddingsplan voor Griekenland, zo denkt Gary Jenkins. Jenkins, hoofd kredietstrategie bij Evolution Securities Ltd. in Londen, is echter van mening dat een rally op de beurs van Athene alleszins beperkt in tijd zal zijn. Komt er inderdaad hulp aan Griekenland, dan zal dat onder zeer strikte voorwaarden zijn zijn. Het land zal bovendien moeten akkoord gaan met verregaande hervormingen. De Duitse kanselier Merkel, die in eigen land met stijgende werkloosheid wordt geconfronteerd, kan zich in eigen land aan hevige kritiek verwachten. De steun voor haar coalitie van drie partijen is krimpende en dus zal Merkel gedwongen worden om stevige standpunten in te nemen. Een Duitse politicus merkte gisterenavond op dat het weinig zin had om een alkolieker te helpen door hem een nieuwe fles schnapps te geven. Daarmee werd meteen duidelijk dat Griekenland niet op cadeautjes hoeft te rekenen.