In de Verenigde Staten was er eveneens nieuws. Terwijl de ISM manufacturing index verder steeg naar een niveau van 58,4 in januari, beweegt de non-manufacturing index zich nog steeds dicht tegen het neutrale niveau van 50 (50,5) aan.

Bovendien is de NFIB index voor kleinere ondernemingen nog steeds op een niveau dat past bij een recessie. Een simpel gemiddelde van de 3 indices laat slechts bescheiden BBP groei van zo'n 2% op jaarbasis zien.

De sterke BBP groei van 5,7% lijkt dan ook niet houdbaar te zijn als overheidssteun en de boost vanuit de voorraadcyclus in de tweede helft van dit jaar verdwijnen.

• In focus deze week:

- Eurozone BBP cijfers van het vierde kwartaal (woensdag)

- Inflatie Rapport van de BoE (woensdag)

- Detailhandelsverkopen VS (donderdag)

In de Verenigde Staten was er eveneens nieuws. Terwijl de ISM manufacturing index verder steeg naar een niveau van 58,4 in januari, beweegt de non-manufacturing index zich nog steeds dicht tegen het neutrale niveau van 50 (50,5) aan. Bovendien is de NFIB index voor kleinere ondernemingen nog steeds op een niveau dat past bij een recessie. Een simpel gemiddelde van de 3 indices laat slechts bescheiden BBP groei van zo'n 2% op jaarbasis zien. De sterke BBP groei van 5,7% lijkt dan ook niet houdbaar te zijn als overheidssteun en de boost vanuit de voorraadcyclus in de tweede helft van dit jaar verdwijnen. • In focus deze week: - Eurozone BBP cijfers van het vierde kwartaal (woensdag) - Inflatie Rapport van de BoE (woensdag) - Detailhandelsverkopen VS (donderdag)