Obligatiemarkten vergeten Europese verkiezingen snel

De vastrentende markten sloten zich aan bij de positieve stemming op de aandelenmarkten.

De kapitaalmarktrente daalde overal en het sterkst in de Europese periferie. De sterke daling in de Europese periferie volgde op een forse stijging van de rente in de voorgaande twee weken.

Dat had te maken met vrees voor de uitslag van de Europese verkiezingen, die zou kunnen leiden tot minder nadruk op economische hervormingen en sanering van de overheidsfinanciën.

Daarnaast waren er geruchten over de invoering van een vermogenswinstbelasting in Griekenland, die mogelijk in andere Zuid-Europese landen zou worden gevolgd.

Hoewel de overwinning van Syriza in Griekenland wat zorgen baart, bleken de premiers van Spanje (Rajoy) en Italië (Renzi) een mandaat voor voortgaande hervormingen te hebben gekregen.

Daarop werd de rentestijging in de voorgaande twee weken snel ongedaan gemaakt.

Obligatiemarkten vergeten Europese verkiezingen snel De vastrentende markten sloten zich aan bij de positieve stemming op de aandelenmarkten. De kapitaalmarktrente daalde overal en het sterkst in de Europese periferie. De sterke daling in de Europese periferie volgde op een forse stijging van de rente in de voorgaande twee weken. Dat had te maken met vrees voor de uitslag van de Europese verkiezingen, die zou kunnen leiden tot minder nadruk op economische hervormingen en sanering van de overheidsfinanciën. Daarnaast waren er geruchten over de invoering van een vermogenswinstbelasting in Griekenland, die mogelijk in andere Zuid-Europese landen zou worden gevolgd. Hoewel de overwinning van Syriza in Griekenland wat zorgen baart, bleken de premiers van Spanje (Rajoy) en Italië (Renzi) een mandaat voor voortgaande hervormingen te hebben gekregen. Daarop werd de rentestijging in de voorgaande twee weken snel ongedaan gemaakt.