Philippe Gijsels, chef strategie van BNP Paribas Private Banking, wijst er op dat het economisch herstel in de eurozone een ongelijkmatig verloop kent. Dat blijkt uit de recente evolutie van de voorlopige indicatoren, zoals bijvoorbeeld de indices van de aankoopmanagers.

De flash PMI vertoonde volgens Gijsels een verbetering van het sentiment in de dienstensector, waarbij echter de manufacturing duidelijk achterophinkte. Anderzijds verraste de Duitse Ifo in juli op een negatieve manier, wat moeilijk als een positief signaal kan beschouwd worden.

Philippe Gijsels, chef strategie van BNP Paribas Private Banking, wijst er op dat het economisch herstel in de eurozone een ongelijkmatig verloop kent. Dat blijkt uit de recente evolutie van de voorlopige indicatoren, zoals bijvoorbeeld de indices van de aankoopmanagers. De flash PMI vertoonde volgens Gijsels een verbetering van het sentiment in de dienstensector, waarbij echter de manufacturing duidelijk achterophinkte. Anderzijds verraste de Duitse Ifo in juli op een negatieve manier, wat moeilijk als een positief signaal kan beschouwd worden.