In dat verband wordt uitgekeken naar de kwartaalcijfers die vanaf deze week op de beleggers zullen losgelaten worden. De spits wordt midden deze week afgebeten door Alcoa.

Bij de publicatie van de bedrijfsresultaten zullen vooral de prognoses aandachtig geanalyseerd worden. De verwachtingen zijn niet zo hooggespannen, want de consumentenbestedingen blijven zwak.

Betere resultaten zijn daarom alleen mogelijk door in de kosten te snoeien en dat is een strategie die op langere termijn niet haalbaar blijft. Het wordt echter moeilijk om topline groei te realiseren.

De vrees voor minder goede economische indicatoren blijkt onder andere uit het feit dat de prijzen voor grondstoffen onder druk staan. Daardoor daalde de Baltic Dry index afgelopen vrijdag met iets meer dan 4%.

In dat verband wordt uitgekeken naar de kwartaalcijfers die vanaf deze week op de beleggers zullen losgelaten worden. De spits wordt midden deze week afgebeten door Alcoa.Bij de publicatie van de bedrijfsresultaten zullen vooral de prognoses aandachtig geanalyseerd worden. De verwachtingen zijn niet zo hooggespannen, want de consumentenbestedingen blijven zwak. Betere resultaten zijn daarom alleen mogelijk door in de kosten te snoeien en dat is een strategie die op langere termijn niet haalbaar blijft. Het wordt echter moeilijk om topline groei te realiseren. De vrees voor minder goede economische indicatoren blijkt onder andere uit het feit dat de prijzen voor grondstoffen onder druk staan. Daardoor daalde de Baltic Dry index afgelopen vrijdag met iets meer dan 4%.