De economen verwachten dat die orders in juli met 4% zijn gestegen, tegenover nog een daling met 2,20% in juni. Die stijging zou de sterkste zijn sinds december 2007, de maand dat de recessie begon.

Sinds december 2007 zijn de orders voor duurzame goederen met 29% gedaald, zodat er op de weg naar het herstel nog heel wat achterstand moet goedgemaakt worden.

Verwacht wordt dat vooral de transportsector het herstel zal leiden, Boeing had de beste maand sinds augustus 2008. Ook de verkopen van auto's zal meegespeeld hebben onder andere dankzij het cash-for-clunkers programma.

Bovendien heeft de verkoop van auto's zich hersteld na het over kop gaan van General Motors en Chrysler. In juni bevond de vraag naar auto's en auto-onderdelen zich op een dieptepunt voor de afgelopen 16 jaar.

De economen verwachten dat die orders in juli met 4% zijn gestegen, tegenover nog een daling met 2,20% in juni. Die stijging zou de sterkste zijn sinds december 2007, de maand dat de recessie begon. Sinds december 2007 zijn de orders voor duurzame goederen met 29% gedaald, zodat er op de weg naar het herstel nog heel wat achterstand moet goedgemaakt worden. Verwacht wordt dat vooral de transportsector het herstel zal leiden, Boeing had de beste maand sinds augustus 2008. Ook de verkopen van auto's zal meegespeeld hebben onder andere dankzij het cash-for-clunkers programma.Bovendien heeft de verkoop van auto's zich hersteld na het over kop gaan van General Motors en Chrysler. In juni bevond de vraag naar auto's en auto-onderdelen zich op een dieptepunt voor de afgelopen 16 jaar.