Dat heeft te maken dat vrijdag een feestdag is. De Amerikanen krijgen dan namelijk een compensatiedag omdat Independence Day (4 juli) dit jaar op zaterdag valt. De verwachtingen zijn allesbehalve hooggespannen.

De consensusverwachting is dat er in juni opnieuw 325.000 jobs verloren gingen, terwijl de werkloosheid is opgelopen tot 9,60%. Een beter dan verwacht cijfer zou er op kunnen wijzen dat de economie aan de beterhand is.

Voorafgaand aan de publicatie van het rapport worden op donderdag de cijfers bekendgemaakt over de evolutie van de jobs in de bedrijfswereld. Die dag wordt namelijk het ADP overzicht gepubliceerd.

Woensdag is er de index opgesteld door het Institute of Supply Management, evenals cijfers over de bouwuitgaven, de pending home sales en de autoverkopen voor juni.

Dinsdag wordt de S&P Case-Shiller home price index voor de maand april bekendgemaakt, de manufacturing index in juni voor de Chicago regio en de index van het consumentenvertrouwen zoals opgesteld door de Conference Board.

Vermelden we nog dat de Amerikaanse staat via veilingen van overheidspapier maandag en dinsdag 97 miljard dollar wil ophalen.

Dat heeft te maken dat vrijdag een feestdag is. De Amerikanen krijgen dan namelijk een compensatiedag omdat Independence Day (4 juli) dit jaar op zaterdag valt. De verwachtingen zijn allesbehalve hooggespannen. De consensusverwachting is dat er in juni opnieuw 325.000 jobs verloren gingen, terwijl de werkloosheid is opgelopen tot 9,60%. Een beter dan verwacht cijfer zou er op kunnen wijzen dat de economie aan de beterhand is. Voorafgaand aan de publicatie van het rapport worden op donderdag de cijfers bekendgemaakt over de evolutie van de jobs in de bedrijfswereld. Die dag wordt namelijk het ADP overzicht gepubliceerd. Woensdag is er de index opgesteld door het Institute of Supply Management, evenals cijfers over de bouwuitgaven, de pending home sales en de autoverkopen voor juni. Dinsdag wordt de S&P Case-Shiller home price index voor de maand april bekendgemaakt, de manufacturing index in juni voor de Chicago regio en de index van het consumentenvertrouwen zoals opgesteld door de Conference Board. Vermelden we nog dat de Amerikaanse staat via veilingen van overheidspapier maandag en dinsdag 97 miljard dollar wil ophalen.