Algemeen wordt verwacht dat het tempo waarin banen verloren gaan, is vertraagd. De consensusverwachting bij de analisten is dat er vorige maand aan een trager tempo jobs verloren zijn gegaan.

De verwachting ligt op 130.000 verloren jobs, wat het laagste aantal zou zijn voor de afgelopen twee jaar. Anderzijds zou de werkloosheidsgraad ongewijzigd zijn gebleven op 10,20%.

Vanaf het begin van de crisis zijn er in de Verenigde Staten in totaal al 7,30 miljoen jobs verloren gaan. Het tempo van het jobverlies gaat nu mogelijk vertragen, maar van een herstel van de arbeidsmarkt is vooralsnog geen sprake.

De economische groei lijkt alleszins niet sterk genoeg te zijn om de groei van de werkloosheid af te remmen. Pas rond de helft van volgend jaar zou de werkloosheidsgraad weer terugvallen onder 10%.

Algemeen wordt verwacht dat het tempo waarin banen verloren gaan, is vertraagd. De consensusverwachting bij de analisten is dat er vorige maand aan een trager tempo jobs verloren zijn gegaan. De verwachting ligt op 130.000 verloren jobs, wat het laagste aantal zou zijn voor de afgelopen twee jaar. Anderzijds zou de werkloosheidsgraad ongewijzigd zijn gebleven op 10,20%. Vanaf het begin van de crisis zijn er in de Verenigde Staten in totaal al 7,30 miljoen jobs verloren gaan. Het tempo van het jobverlies gaat nu mogelijk vertragen, maar van een herstel van de arbeidsmarkt is vooralsnog geen sprake. De economische groei lijkt alleszins niet sterk genoeg te zijn om de groei van de werkloosheid af te remmen. Pas rond de helft van volgend jaar zou de werkloosheidsgraad weer terugvallen onder 10%.