Na een teleurstellende groei van 80.000 over juni, ligt de marktverwachting nu op 97.000.

De laatste werkloosheidsaanvragen verbeterden echter en ook het aantal tijdelijke banen stijgt, zodat deze cijfers mogelijk hoger uitkomen.

Een verbetering in Europa is nog niet zichtbaar, waar een lichte stijging van de werkloosheid tot 11,2% wordt verwacht tegenover een stabiele 8,2% voor de VS.

Ook Amerikaanse en Chinese indices van de aankoopmanagers belangrijk

Woensdag worden de inkoopmanagers voor de Amerikaanse en Chinese industrie en donderdag voor de Amerikaanse en Chinese dienstensector bekendgemaakt.

Voor de Amerikaanse industrie wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers een herstel tot boven de 50 verwacht, nadat de index in mei voor het eerst sinds 2009 onder de 50 dook. De Chinese index ligt al weer nipt boven de 50.

De dienstensector staat er beter voor en ook daarvoor wordt op een klein herstel gerekend. Vandaag worden de cijfers over de Amerikaanse particuliere inkomen en bestedingen. Het inkomen stijgt sneller dan de bestedingen zodat de besparingen toe kunnen nemen tot zo'n 4% van het inkomen.

Na een teleurstellende groei van 80.000 over juni, ligt de marktverwachting nu op 97.000. De laatste werkloosheidsaanvragen verbeterden echter en ook het aantal tijdelijke banen stijgt, zodat deze cijfers mogelijk hoger uitkomen. Een verbetering in Europa is nog niet zichtbaar, waar een lichte stijging van de werkloosheid tot 11,2% wordt verwacht tegenover een stabiele 8,2% voor de VS.Ook Amerikaanse en Chinese indices van de aankoopmanagers belangrijk Woensdag worden de inkoopmanagers voor de Amerikaanse en Chinese industrie en donderdag voor de Amerikaanse en Chinese dienstensector bekendgemaakt. Voor de Amerikaanse industrie wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers een herstel tot boven de 50 verwacht, nadat de index in mei voor het eerst sinds 2009 onder de 50 dook. De Chinese index ligt al weer nipt boven de 50. De dienstensector staat er beter voor en ook daarvoor wordt op een klein herstel gerekend. Vandaag worden de cijfers over de Amerikaanse particuliere inkomen en bestedingen. Het inkomen stijgt sneller dan de bestedingen zodat de besparingen toe kunnen nemen tot zo'n 4% van het inkomen.