De consensusverwachting is dat de werkloosheidsgraad vorige maand zal zijn gedaald van 9,80% naar 9,70%. Daarnaast wordt er een aangroei van het aantal nieuwe banen met 140.000 verwacht.

Daardoor zouden er in 2011 in totaal ongeveer 1 miljoen nieuwe banen zijn bijgekomen in de VS. De economen verwachten bovendien een verdere verbetering in de komende maanden.

Michelle Meyer, senior economist bij Bank of America Merrill Lynch Global Research in New York, is van mening dat de toename van de tewerkstelling tot dusver teleurstellend is geweest. Het herstel van de VS-economie lijkt met horten en stoten te verlopen.

De consensusverwachting is dat de werkloosheidsgraad vorige maand zal zijn gedaald van 9,80% naar 9,70%. Daarnaast wordt er een aangroei van het aantal nieuwe banen met 140.000 verwacht. Daardoor zouden er in 2011 in totaal ongeveer 1 miljoen nieuwe banen zijn bijgekomen in de VS. De economen verwachten bovendien een verdere verbetering in de komende maanden. Michelle Meyer, senior economist bij Bank of America Merrill Lynch Global Research in New York, is van mening dat de toename van de tewerkstelling tot dusver teleurstellend is geweest. Het herstel van de VS-economie lijkt met horten en stoten te verlopen.