Verwacht wordt dat er deze maand minder jobs zijn verloren gegaan, waarmee zou moeten worden aangetoond dat het economisch herstel zich langzaam maar zeker ook op de arbeidsmarkt laat gevoelen.

De consensusverwachting is dat er in september 180.000 jobs verloren gingen en dat zou de kleinste daling zijn in een jaar. De economen verwachten bovendien een verbetering in de fabrieksactiviteiten.

Anderzijds zou de werkloosheidsgraad zijn gestegen tot 9,80%, of het hoogste niveau sinds 1983. In augustus bedroeg de werkloosheidsgraad 9,70%. Algemeen wordt verwacht dat de werkloosheidsgraad tijdens het laatste kwartaal van dit jaar zal oplopen tot 10%.

Verwacht wordt dat er deze maand minder jobs zijn verloren gegaan, waarmee zou moeten worden aangetoond dat het economisch herstel zich langzaam maar zeker ook op de arbeidsmarkt laat gevoelen. De consensusverwachting is dat er in september 180.000 jobs verloren gingen en dat zou de kleinste daling zijn in een jaar. De economen verwachten bovendien een verbetering in de fabrieksactiviteiten. Anderzijds zou de werkloosheidsgraad zijn gestegen tot 9,80%, of het hoogste niveau sinds 1983. In augustus bedroeg de werkloosheidsgraad 9,70%. Algemeen wordt verwacht dat de werkloosheidsgraad tijdens het laatste kwartaal van dit jaar zal oplopen tot 10%.