En als je net een nieuwe baan hebt neem je niet snel vrij. Overigens hebben Amerikanen niet zo veel vakantiedagen. Dat zorgt ervoor dat zij vaak hoog uitkomen in de arbeidsproductiviteit.

Medelijden hoeven we overigens niet te hebben want er zijn vele "verplichte" feestdagen waar 4 juli er een van is.

Uit de cijfers van afgelopen vrijdag blijkt duidelijk dat de Amerikaanse economie het steeds beter gaat doen. Maar de komende weken zal de aandacht gaan naar hoe goed de bedrijven het doen.

Gisterenavond heeft Alcoa het seizoen op gang geschoten met de publicatie van beter dan verwachte cijfers.

De verwachtingen zijn zoals zo vaak bij kwartaalcijfers niet overdreven optimistisch. Daar waken de bedrijven wel voor. Immers niets is erger dan dat analisten een te hoge verwachting hebben afgegeven.

Het gevolg is dan vaak een fors dalende koers van het aandeel en boze aandeelhouders. Dus is het beleid simpel "Better safe than sorry".

En als je net een nieuwe baan hebt neem je niet snel vrij. Overigens hebben Amerikanen niet zo veel vakantiedagen. Dat zorgt ervoor dat zij vaak hoog uitkomen in de arbeidsproductiviteit. Medelijden hoeven we overigens niet te hebben want er zijn vele "verplichte" feestdagen waar 4 juli er een van is. Uit de cijfers van afgelopen vrijdag blijkt duidelijk dat de Amerikaanse economie het steeds beter gaat doen. Maar de komende weken zal de aandacht gaan naar hoe goed de bedrijven het doen. Gisterenavond heeft Alcoa het seizoen op gang geschoten met de publicatie van beter dan verwachte cijfers. De verwachtingen zijn zoals zo vaak bij kwartaalcijfers niet overdreven optimistisch. Daar waken de bedrijven wel voor. Immers niets is erger dan dat analisten een te hoge verwachting hebben afgegeven. Het gevolg is dan vaak een fors dalende koers van het aandeel en boze aandeelhouders. Dus is het beleid simpel "Better safe than sorry".