Daarmee zou de groei ten opzichte van het tweede kwartaal zijn versneld, want toen groeide het BBP met slechts 1,70%. De cijfers worden bekendgemaakt door het Commerce Department.

Een tegenvallend cijfer kan van belang zijn voor wat de FED volgende week gaat doen. De kans is de afgelopen dagen een stuk kleiner dat de monetaire politiek zal worden verruimd.

In de Verenigde Staten worden bovendien mid-term congressional elections gehouden op 2 november en ook die kunnen hun schaduw gaan afwerken op de financiële markten.

Daarmee zou de groei ten opzichte van het tweede kwartaal zijn versneld, want toen groeide het BBP met slechts 1,70%. De cijfers worden bekendgemaakt door het Commerce Department. Een tegenvallend cijfer kan van belang zijn voor wat de FED volgende week gaat doen. De kans is de afgelopen dagen een stuk kleiner dat de monetaire politiek zal worden verruimd. In de Verenigde Staten worden bovendien mid-term congressional elections gehouden op 2 november en ook die kunnen hun schaduw gaan afwerken op de financiële markten.