De daling moet worden bekeken tegen de achtergrond van de meetings van zowel de Europese Centrale Bank als de Bank of England die vanmiddag plaatsvinden. Algemeen wordt verwacht dat geen van beide centrale banken haar monetaire politiek gaat wijzigen.

In de eurozone bedraagt de basisrente momenteel 1%, de Engelse centrale bank heeft de basisrente vastgesteld op 0,50%. Toch neemt de speculatie over een toekomstige renteverhoging toe.

Gisteren verhoogde de Reserve Bank of Australia als eerste grote centrale bank de rente. De vraag is nu wanneer de andere centrale banken gaan volgen. De analisten verwachten dat de Federal Reserve Bank gaat beginnen te verhogen vanaf het derde kwartaal van 2010.

De daling moet worden bekeken tegen de achtergrond van de meetings van zowel de Europese Centrale Bank als de Bank of England die vanmiddag plaatsvinden. Algemeen wordt verwacht dat geen van beide centrale banken haar monetaire politiek gaat wijzigen. In de eurozone bedraagt de basisrente momenteel 1%, de Engelse centrale bank heeft de basisrente vastgesteld op 0,50%. Toch neemt de speculatie over een toekomstige renteverhoging toe. Gisteren verhoogde de Reserve Bank of Australia als eerste grote centrale bank de rente. De vraag is nu wanneer de andere centrale banken gaan volgen. De analisten verwachten dat de Federal Reserve Bank gaat beginnen te verhogen vanaf het derde kwartaal van 2010.