Er werd voor maar liefst Eur 44,5 mrd ingeschreven, hetgeen volgens Theodoor Gilissen Bankiers aangeeft dat er belangstelling blijft voor laag renderende obligaties mits sprake is van een veilige belegging.

Het EFSF verstrekt leningen aan eurolanden indien zij financiële problemen hebben. Dit onder strikte voorwaarden van de Europese Commissie, de ECB en het IMF.

Het EFSF bestaat in principe tot mei 2013. De lidstaten staan borg voor een brutobedrag van 440 miljoen euro, maar door garanties kan minder worden uitgeleend.

Er werd voor maar liefst Eur 44,5 mrd ingeschreven, hetgeen volgens Theodoor Gilissen Bankiers aangeeft dat er belangstelling blijft voor laag renderende obligaties mits sprake is van een veilige belegging. Het EFSF verstrekt leningen aan eurolanden indien zij financiële problemen hebben. Dit onder strikte voorwaarden van de Europese Commissie, de ECB en het IMF. Het EFSF bestaat in principe tot mei 2013. De lidstaten staan borg voor een brutobedrag van 440 miljoen euro, maar door garanties kan minder worden uitgeleend.