Volgens een nieuw record zou 8% van de BBP-groei in 2009 het gevolg geweest zijn van die overheidsinvesteringen. Voor alle duidelijkheid: vorig jaar groeide het Chinees BBP met 9,10%.

Volgens overheidseconomen wordt voor dit jaar gerekend op een groei van het BBP met 10 tot 11%. Dat betekent dat de overheid zal blijven investeren in de economie, mogelijk zelfs in een nog verhoogd tempo.

Inmiddels blijkt al dat de economie weer aantrekt, want de Chinese staalproducenten willen hun prijzen verhogen als gevolg van gestegen grondstoffenprijzen en van een hogere vraag op de secundaire markt.

Volgens een nieuw record zou 8% van de BBP-groei in 2009 het gevolg geweest zijn van die overheidsinvesteringen. Voor alle duidelijkheid: vorig jaar groeide het Chinees BBP met 9,10%. Volgens overheidseconomen wordt voor dit jaar gerekend op een groei van het BBP met 10 tot 11%. Dat betekent dat de overheid zal blijven investeren in de economie, mogelijk zelfs in een nog verhoogd tempo. Inmiddels blijkt al dat de economie weer aantrekt, want de Chinese staalproducenten willen hun prijzen verhogen als gevolg van gestegen grondstoffenprijzen en van een hogere vraag op de secundaire markt.