Op de eerste plaats is er een bepaalde vorm van besparingen noodzakelijk, al was het maar om de schulden niet verder te laten oplopen. Uiteindelijk zal de inflatie het schuldenprobleem moeten komen oplossen, Reinhart gaat er dus van uit dat de inflatie vanaf een bepaald punt plots beginnen op te lopen.

Inflatie is volgens haar een subtiele vorm van belastingen, waarbij de overheden geen belastingverhoging hoeven aan te kondigen. Die overheden kunnen daarbij rekenen op de volledige steun van de centrale banken, want die centrale banken zijn hun slaven geworden. Als puntje bij paaltje komt, zullen de spaarders uiteindelijk hun geld kwijtspelen, want dat zal aan de inflatie opgeofferd worden.

Op de eerste plaats is er een bepaalde vorm van besparingen noodzakelijk, al was het maar om de schulden niet verder te laten oplopen. Uiteindelijk zal de inflatie het schuldenprobleem moeten komen oplossen, Reinhart gaat er dus van uit dat de inflatie vanaf een bepaald punt plots beginnen op te lopen. Inflatie is volgens haar een subtiele vorm van belastingen, waarbij de overheden geen belastingverhoging hoeven aan te kondigen. Die overheden kunnen daarbij rekenen op de volledige steun van de centrale banken, want die centrale banken zijn hun slaven geworden. Als puntje bij paaltje komt, zullen de spaarders uiteindelijk hun geld kwijtspelen, want dat zal aan de inflatie opgeofferd worden.