Dat opent de deur voor nieuwe steun voor minstens 130 miljard euro vanwege zijn Europese partners, met de bedoeling een vermoedelijke wanbetaling op 20 maart te vermijden.

Het akkoord is bijzonder streng en werd voorgelegd aan de ministers van Financiën uit de eurozone.

Die stelden Griekenland een ultimatum door vóór de toekenning van enige steun drie aanvullende eisen te stellen: een sterk politiek engagement van de Griekse partijen om het plan door te voeren, de stemming van het nieuwe actieprogramma in het parlement en 325 miljoen euro extra besparingen.

Op 12 februari heeft het parlement het strenge programma goedgekeurd na een spoeddebat, en dit ondanks straatprotest en hevige betogingen.

Dat opent de deur voor nieuwe steun voor minstens 130 miljard euro vanwege zijn Europese partners, met de bedoeling een vermoedelijke wanbetaling op 20 maart te vermijden. Het akkoord is bijzonder streng en werd voorgelegd aan de ministers van Financiën uit de eurozone. Die stelden Griekenland een ultimatum door vóór de toekenning van enige steun drie aanvullende eisen te stellen: een sterk politiek engagement van de Griekse partijen om het plan door te voeren, de stemming van het nieuwe actieprogramma in het parlement en 325 miljoen euro extra besparingen. Op 12 februari heeft het parlement het strenge programma goedgekeurd na een spoeddebat, en dit ondanks straatprotest en hevige betogingen.